De limited Fiat 500 Spiaggina: een eerbetoon aan de 500 Jolly Spiaggina uit 1958

 

Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Jolly Spiaggina en de Fiat 500 hebben creatieve teams van Garage Italia en Pininfarina een eerbetoon ontworpen op basis van de Fiat 500C. Met een gelimiteerde oplage van 1.958 stuks, gebaseerd op het bouwjaar 1958, is de nieuwe "Spiaggina '58" direct een cultobject. Tegelijkertijd is het de bevestiging van het succes van de Fiat 500: de kracht te blijven groeien, dankzij de 30 speciale series van de afgelopen 11 jaar.

 

Met de "Spiaggina '58" viert Fiat zowel de verjaardag van de iconische 500 als de 60e verjaardag van de eerste speciale reeks: de originele 500 Spiaggina. Geheel in stijl met het bouwjaar zijn er slechts 1.958 van de "Spiaggina '58" te koop. Deze Fiat 500 brengt verleden en heden samen in een Volare Blue Cabrio uitvoering met beige softtop en 16” lichtmetalen velgen in vintage design. Het kleurenschema wint aan flair dankzij de beschermstrips met 500-logo, verchroomde buitenspiegelkappen, authentieke logo’s en het tevens verchroomde “Spiaggina ‘58” opschrift, in sierlijke cursieve letters, op achterkant.

 

Het interieur straalt ook pure klasse en elegantie uit, zoals het dashboard, in hetzelfde Volare Blue als het exterieur, en de tweekleurige stoelen. Het exclusieve interieur wordt gecompleteerd met originele vloermatten en een stuurwiel met het vintage logo. De "Spiaggina '58" is uitgerust met onder andere Uconnect 7" HD LIVE radio met touchscreen, Apple CarPlay-ready en compatibel met Android AutoTM, een navigatiesysteem met TomTom-wegenkaarten en DAB digitale radio. Ook standaard zijn het 7" tft-display, automatische airconditioning, parkeersensoren achter, in hoogte verstelbare stoelen en opbergtassen aan de achterkant van de rugleuningen. Tot slot is de 500 "Spiaggina '58" verkrijgbaar met de 1.2 benzinemotor van 69 pk, conform Euro6D-emissienorm.

 

Verleden en heden vinden elkaar in perfectie bij de "Spiaggina '58". Wil je meer weten over deze exclusieve uitvoering van Fiat? Neem dan contact met ons op.

 

 

Contact us for more info on this vehicle
-->