Modellen

Overzicht

Fiat 500X Sport

Benzine
115 - 150 pk / 84 - 110 kW
4,1 - 7,0 (l/100km)
5
Euro 6D-TEMP
Handgeschakeld - Automatisch - TCT (Automaat met dubbele koppeling)

Details

Voertuig beschrijving

Inleiding

De nieuwe 500X Sport

Ervaar de kracht van verleiding

Bijna alle auto's zijn tegenwoordig goed. Maar ze zijn bijna zonder uitzondering ook allemaal heel erg braaf. En dát is precies wat de nieuwe 500X Sport niet is!

Laat die bochten maar komen! Met zijn stoere 19-inch lichtmetalen velgen, highperformance banden en verlaagde sportonderstel laat de 500X Sport je veilig genieten van elke bocht.

 

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Design & Exterieur

Een hekel aan opvallen?

Dan is de 500X Sport niets voor jou! Zijn stoere 19-inch lichtmetalen velgen, exclusieve 'Sport'-badges op de voorspatborden en verchroomd dubbel uitlaateindstuk maken hem tot een indrukwekkende verschijning. Zeker in de nieuwe rode lakkleur Rosso Seduzione.

 

 • - Sport Interieur
 • - Sport Exterieur
 • - Specifiek Sport onderstel met aangepaste veren en
 •   schokdempers en sportievere besturing (alleen op 1.3 DCT)
 • - Led koplampen
 • - Led mistlampen
 • - 18" lichtmetalen sportvelgen
 • - Privacy glass
 • - 3,5" TFT kleurenscherm
 • - Apple CarPlay & Android Auto™ voorbereiding
 • - Beats® HiFi-systeem (optioneel)

 

Dankzij zijn sportieve brede achterbumper, het stoere dubbele uitlaateindstuk, het paarsglanzende 500X-embleem en de titaniumkleurige handgreep op de achterklep is de 500X Sport van achteren misschien nog wel mooier dan van voren.

 

Verleidelijke blik

Dankzij zijn nieuwe led-koplampen kent de straat geen verrassingen voor de 500X Sport: ze hebben een 60% hogere lichtopbrengst dan traditionele halogeen lampen. En ze staan hem nog buitengewoon goed ook!

 

Uitdagend karakter

De 500X Sport toont zijn uitdagende karakter in elk detail. Zoals de nieuwe titaniumkleurige buitenspiegels en portierhandgrepen.

 

Sportief schoeisel

De 500X Sport is gemaakt voor een sportieve rijstijl. Daarom is hij standaard uitgerust met 18-inch lichtmetalen velgen voorzien van highperformance banden.

 

Sportief van nature

Met zijn exclusieve 'Sport'-badges op de voorspatborden maakt de nieuwe 500X geen geheim van zijn sportieve aspiraties. En dat doet hij al helemaal niet in de verleidelijk rode lakkleur Rosso Seduzione.

 

Finishing touch

De nieuwe 500X Sport oogt sportief van voor tot achter. Met zijn verchroomde dubbele uitlaateindstuk als finishing touch.

 

 

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Interieur

Het heft in eigen hand

Het sportstuurwiel met Alcantara-inzetstukken, rode stiksels en paarsglanzende details geeft je absolute controle over de 500X Sport. De Alcantara-bekleding van het instrumentenpaneel maakt de stijlvolle cockpit helemaal af.

 

Cool maar comfortabel

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, zeggen ze. Maar de 500X Sport bewijst het tegendeel: met zijn stoelbekleding van zwarte stof met zwart vinyl zilverkleurig 500X-logo en speciale rode en grijze stiksels combineert zijn interieur comfort met een uiterst coole uitstraling.

 

Sportieve ambiance

Met sportieve details als de aluminium versnellingspookknop, aluminium voetsteun aan bestuurderszijde en exclusieve vloermatten voorin maakt de 500X Sport ook vanbinnen zijn naam waar.

 

Strakke stijl

Achter het exclusieve titaniumkleurige dashboardpaneel met paarsglanzend 500-logo gaat een handig opbergvak schuil.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Technologie

Playlist voor een onvergetelijke roadtrip

Apple Music® biedt je een oneindig aanbod aan muziek in elke stijl die je kunt bedenken. De 500X Sport laat je zes maanden lang gratis kennismaken met deze unieke muziekdienst met meer dan 50 miljoen songs. Meer dan genoeg voor het samenstellen van een playlist voor een onvergetelijke roadtrip!

 

Uconnect™ LIVE-infotainmentsysteem

Na koppeling van je telefoon aan het Uconnect™ LIVE-systeem via Apple CarPlay of Android Auto™ biedt het 7-inch kleurenscherm in het dashboard toegang tot een hele reeks apps die speciaal zijn aangepast voor veilig gebruik in de auto.

 

Standaard met Apple CarPlay

Via Apple CarPlay kun je eenvoudig je iPhone met het Uconnect™ LIVE-systeem van de 500X Sport integreren. Daarna kun je met behulp van Siri of de toetsen op het stuurwiel eenvoudig handsfree bellen, je eigen playlists afspelen of de snelste weg naar je bestemming zoeken met behulp van je favoriete navigatie-app.

 

Android Auto™

Android Auto™ biedt je de mogelijkheid om je smartphone aan het Uconnect™ LIVE-systeem van de 500X Sport te koppelen. Daarna kun je op het touchscreen in het dashboard net als op het scherm van je telefoon eenvoudig apps selecteren voor bijvoorbeeld muziek, bellen of navigatie.

 

Mopar® Connect: de perfecte co-piloot

Mopar® Connect* is je perfecte co-piloot voor onderweg. Met de online diensten van dit platform kun je onder andere op afstand de portieren van je 500X vergrendelen, je auto terugzoeken op een onoverzichtelijke parkeerplaats of controleren hoe hard ermee wordt gereden als je hem uitleent. Daarnaast biedt Mopar® Map Care je gratis updates voor de navigatiefunctie van het Uconnect™-systeem.
*Verkrijgbaar als optie.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Prestaties en Veiligheid

MOTOR

500X - FireFly 1.0 Turbo MultiAir 120 en 1.3  Turbo MultiAir 150 DCT

De nieuwe turbobenzinemotor van de 500X Sport kenmerkt zich door een bijzonder spaarzaam karakter: het brandstofverbruik ligt tot 20 procent lager dan bij de voorgangers. Toch is dat niet te merken aan de prestaties. Integendeel: doordat een groot deel van het koppel al bij lage toerentallen beschikbaar is, biedt de 120 pk versie ongekende veel rijplezier. De stilheid van de nieuwe motor zorgt voor rust en comfort.

 

VEILIGHEID

De 500X is voorzien van de nieuwste technologieën. Met deze nieuwe rijassistentiesystemen zorgt de 500X ervoor dat u altijd alles onder controle heeft tijdens het rijden. Hij herkent de belangrijkste verkeersborden langs de weg en waarschuwt wanneer u harder rijdt dan toegestaan.

 

Traffic Sign Recognition & Speed Advisor

Dit systeem geeft belangrijke verkeersborden als pictogram op het instrumentenpaneel weer. Wanneer de snelheidsassistentie is ingeschakeld, kunt u met een druk op de knop de rijsnelheid aan de waargenomen maximumsnelheid aanpassen.

 

Autonomous Emergency Brake

Deze autonome noodremfunctie waarschuwt wanneer er met een hogere snelheid wordt afgereden op een langzamer rijdende voorligger. Het systeem geeft een korte remimpuls om u tot remmen aan te sporen. Indien nodig activeert het systeem automatisch de remmen om een botsing te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken.

 

Lane Assist

Op basis van camera’s waarschuwt de actieve rijstrookbewaking u voor het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook: wanneer u de rijstrookmarkering op de weg overschrijdt zonder richting aan te geven, verschijnt er een waarschuwing in het instrumentenpaneel, terwijl u met tegendruk in het stuurwiel wordt aangespoord weer in uw rijstrook terug te keren.

 

Safety Distance Manager

Deze geavanceerde vorm van cruise control houdt automatisch een veilige afstand aan tot een voorligger die in dezelfde rijstrook rijdt. De afstand tot u voorligger kunt u zelf naar wens instellen (dit systeem werkt vanaf 30 km/uur).

Achteruitrijcamera

De achteruitrijcamera vergemakkelijkt achteruit inparkeren en andere lastige manoeuvres. De zone achter de auto wordt haarscherp weergegeven op het Uconnect™-scherm in het dashboard, waarbij dynamische hulplijnen aangeven hoeveel ruimte u nog heeft en in welke richting u moet sturen om de auto perfect op z’n plek te zetten.

 

Dodehoekindicator

Dit systeem kijkt met u mee in uw dode hoek en attendeert u op de eventuele aanwezigheid van een voertuig. Zo kunt u met een zeker gevoel van rijbaan wisselen.

 

Rear Cross Path Detection

Dit systeem biedt hulp bij het achteruit wegrijden uit een parkeervak of onoverzichtelijke uitrit. Het wordt automatisch geactiveerd bij het inschakelen van de achteruitversnelling en waarschuwt u met een oplichtend waarschuwingssymbool in de buitenspiegel voor kruisend verkeer achter de auto.

 

Parkeersensoren voor en achter

De parkeersensoren in de voor- en achterbumper helpen u bij parkeermanoeuvres en achteruit rijden: ze waarschuwen u met behulp van geluidssignalen bij het naderen van een obstakel voor of achter de auto.

 

Adaptive High-Beam

Met dit systeem is het mogelijk om ook ‘s nachts veilig te rijden dankzij een maximale helderheid in elke situatie. Het schakelt van de grootlichten over op de dimlichten wanneer het de achter- of voorlichten van een ander voertuig detecteert, en schakelt terug op de grootlichten zodra de lichten zijn verdwenen.

 

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Energielabel vanaf

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Overzicht

Fiat 500X Sport

Testen
Twijfelt u nog? Test uw nieuwe Fiat voordat u hem koopt.
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.
-->