Fiat 500L Cross

v.a. € 25.795
Private Lease v.a. €384,- p.m.*
Modellen

Overzicht

Fiat 500L Cross

Benzine - Benzine + LPG - CNG/Benzine - Diesel
80 - 120 pk / 59 - 88 kW
3,7 - 9,1 BZ (l/100km) / 3,3 - 4,7 CNG (kg)
5
Euro 6
Handgeschakeld - Sequentieel gerobotiseerd

Details

Voertuig beschrijving

Inleiding

De nieuwe 500L Cross: Buitengewoon anders

De meest avontuurlijk ingestelde 500. Voor wie ook in de dagelijkse dingen het bijzondere wil ontdekken. Een avontuurlijke gezinsauto met het karakter van de 500 en het comfort van de 500L. Voor grote of kleine outdoor-expedities.

 

Crossover-looks en offroad-karakter: de 500L Cross is de meest avontuurlijke telg van de 500-familie. Zijn specifieke grille en allroad-bumper met bodembeschermplaat en grotere oploophoek verraden direct zijn hang naar avontuur. Glanzende details als verchroomde sierlijsten op het front, portiergrepen en flankstootlijsten maken van de nieuwe 500L Cross een stijlvolle crossover.

 

Slechte weg? Met de nieuwe 500L Cross hoef je je daardoor niet te laten tegenhouden: zijn 17-inch lichtmetalen velgen zijn standaard voorzien van M+S-terreinbanden. Rode remklauwen zijn optioneel.

Interieur en Comfort

Ruimte

Ga de uitdaging aan

 

De nieuwe 500L Cross is een alleskunner ontworpen voor mensen die hun vrije tijd het liefst benutten om iets te ondernemen. Met zijn in ontelbare stoelopstellingen in te delen interieur, Uconnect™ LIVE-infotainmentsysteem en rijmodusschakelaar is hij in voor elk avontuur, in of buiten de stad. En het mooie is, het hele gezin kan mee: hij heeft plek zat voor alles en iedereen.

 

Interieur

Comfort buiten je comfortzone

 

De nieuwe 500L Cross is gemaakt om van het leven te genieten. Zijn interieur blinkt uit in comfort en veelzijdigheid, waarbij de nieuwe bekledingsstof en dashboardafwerking zijn stoere stijl benadrukken. Door de stoelen te verschuiven, te verstellen of in te klappen, kun je de ruimte indelen zoals je wilt. Dat gaat in een handomdraai, zodat je zelfs even kunt gaan liggen tijdens een pauze onderweg.

Bagageruimte

Altijd alles bij de hand

 

Inpakken voor je vakantie is altijd weer een kwestie van puzzelen. En als je dan je auto tot het dak hebt volgestouwd, blijkt de toilettas die je onderweg nodig hebt natuurlijk uitgerekend in de onderste koffer te zitten. Daarom heeft de 500L Cross Cargo Magic Space: een verstelbare vloerplaat waarmee je de bagageruimte van 455 liter zo kunt indelen dat je tijdens de reis overal bij kunt. En je zult zien, dan is er ook nog genoeg ruimte over voor je vakantiesouvenirs.

Technologie

Innovatieve technologie, crossover-karakter

Waarom zouden avontuur en technologie niet samen kunnen gaan? De nieuwe 500L Cross bewijst het tegendeel: hij zit vol met moderne technologie zoals de rijmodusschakelaar en het Uconnect™ LIVE-infotainmentsysteem. Dingen die je avontuurlijke expedities écht leuk maken.

Infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen en USB

Wie gaat er nu op reis zonder muziek? Dankzij het nieuwe Uconnect™ LIVE-systeem hou je de muziekvoorziening in de 500L Cross helemaal in eigen hand: via de USB-ingang kun je je eigen smartphone of iPod aansluiten en op het 7-inch HD-touchscreen je favoriete playlist selecteren.
Voor de echte audiofanaten is er ook een BeatsAudio™ Hi-Fi-systeem verkrijgbaar.

 

Slimme achteruitrijcamera

Een avontuurlijke auto als de 500L Cross brengt je op uitdagende wegen. Sommige uitdagingen zijn echter een maatje te groot en dan zit er niets anders op dan de achteruit inschakelen en terugrijden tot je kunt keren. De achteruitrijcamera bewijst daarbij goede diensten: op het Uconnect™-scherm in het dashboard zie je exact waar je heengaat en hoeveel ruimte je hebt. Handige hulplijnen in het beeld helpen je bij het manoeuvreren, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je in een lastig pakket komt.

 

Kies je eigen weg

Met de nieuwe rijmodusschakelaar op de middenconsole kun je de rij-instelling kiezen die het beste bij de rijomstandigheden en wegcondities past. Je hebt de keuze uit drie standen, Normal, Traction+ en Gravity Control, waarmee de 500L Cross niet alleen op de weg, maar ook in het terrein z'n mannetje staat.

 

Apple CarPlay

Het Uconnect™ LIVE-systeem van de nieuwe 500L Cross ondersteunt Apple CarPlay. Apple CarPlay is de makkelijkste en veiligste manier om je iPhone in de auto te gebruiken. Via speciaal voor veilig gebruik in de auto ontwikkelde apps geeft CarPlay je de mogelijkheid te bellen, berichten te beluisteren of versturen en je eigen muziek te selecteren vanaf het scherm in het dashboard. De belangrijkste functies van je telefoon kun je ook bedienen met Siri-spraakcommando's of de toetsen op het stuurwiel.

 

CarPlay, iPhone en Siri zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc.

Veiligheid

Veiligheid op topniveau

De 500L Cross denkt aan het hele gezin. Daarom is hij standaard uitgerust met zes airbags: frontairbags voor de bestuurder en voorpassagier, twee zijairbags en twee gordijnairbags die ook de achterpassagiers beschermen. Voor nog meer veiligheid is ook een knieairbag voor de bestuurder verkrijgbaar.

 

Een co-piloot waar je op kunt vertrouwen

Iedereen ziet wel eens iets over het hoofd. Autonomous City Brake is echter altijd alert. Dit autonome noodstopsysteem bewaakt met behulp van een lasersensor de zone voor de auto en grijpt bij snelheden tot 30 km/h automatisch in wanneer een botsing dreigt. Dat kan een hoop brokken schelen, vooral in de stad.

 

Stabiel karakter

Een kat die plotseling oversteekt? Vertrouw op je 500L Cross! Dankzij de ESC-stabiliteitsregeling blijft hij bij plotselinge uitwijkmanoeuvres en gladheid bestuurbaar, terwijl de geïntegreerde remassistentiesystemen samen met de ABS-functie zorgen dat je veilig met volle kracht kunt remmen. Het systeem biedt daarnaast nog een reeks elektronische rijassistentiefuncties als ASR/MSR, Hill Holder, ERM en DST.

 

Helpende hand op hellingen

Een onoverzichtelijke kruising boven aan de dijk? Met de 500L Cross rij je vlot en soepel weer weg zodra het kan: hij is standaard uitgerust met Hill Holder, een systeem dat omhoog wegrijden tegen een helling makkelijker maakt dan ooit.

 

Totale controle

De 500L Cross staat altijd klaar om je een helpende hand te bieden: in moeilijke situaties spoort het DST-systeem je met lichte tegendruk in het stuurwiel aan de juiste stuurbewegingen uit te voeren om hem op een veilige koers te houden.

 

Veilig in elke situatie

De 500L Cross is op alles voorbereid. Ook op de meest uitzonderlijke scenario's: zo beschikt hij standaard over ERM, een systeem dat over de kop slaan van de auto helpt voorkomen.

 

* Disclaimer

Rij de Fiat 500L Cross Private lease vanaf € 384,- per maand exclusief brandstof (Private lease o.b.v. 48 mnd, 10.000 km/j).

Overzicht

Fiat 500L Cross

Testen
Twijfelt u nog? Test uw nieuwe Alfa Romeo voordat u hem koopt.
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.