Modellen

Overzicht

Fiat 500L

Benzine - Benzine + LPG - CNG/Benzine - Diesel
80 - 120 pk / 59 - 88 kW
3,7 - 9,1 BZ (l/100km) / 3,3 - 4,7 CNG (kg)
5
Euro 6
Handgeschakeld - Sequentieel gerobotiseerd
-
-

Details

Voertuig beschrijving

Inleiding

500L: growing up is cool!

De 500L is vernieuwd en biedt nu nog meer ruimte en nog meer stijl. En de verwantschap met zijn 'grote' voorbeeld, de legendarische Fiat 500, is sterker, ruimer en comfortabeler dan ooit. En natuurlijk met de vertrouwde charme van de Fiat 500.

 

De 500L Cross is de meest avontuurlijk ingestelde 500. Voor wie ook in de dagelijkse dingen het bijzondere wil ontdekken. De stijl van de Fiat 500 met het karakter van een crossover: klaar om erop uit te trekken met hele gezin! De 500L Wagon heeft tot 7 zitplaatsen voor het hele gezin: de nieuwe 500L Wagon heeft ruimte voor iedereen, ook voor de dromen van de kleinste.

Comfort & Design

Design

Het design van de 500L is herzien. Nieuwe details benadrukken nu nog sterker zijn verwantschap met zijn 'grote' voorbeeld, de legendarische Fiat 500.

De grille, de sierstrip op het front en de dagrij-leds geven de nieuwe 500L dezelfde vrolijke look als de 500. De nieuwe flankstootlijsten, verchroomde portiergrepen en andere details maken hem ook van opzij herkenbaarder als 500. Verchroomde sierelementen getuigen van zijn 500-genen. De nieuwe bumpers in carrosseriekleur geven hem nog meer stijl.

 

Interieur en ruimte

Met zijn 3,17 m3 aan interieurruimte combineert de nieuwe 500L de ruimte en veelzijdigheid van een fullsize MPV met de klasse van typisch Italiaanse interieurstyling. Het interieur van de nieuwe 500L is een mix van functionaliteit en comfort met stijl en elegantie. De nieuwe ergonomische stoelen, het nieuwe dashboardpaneel en de voetruimteverlichting zorgen voor een sfeervolle ambiance aan boord.

 

Panoramadak

Geef je kinderen een brede blik op de wereld! Het glazen panoramadak met een oppervlakte van 1,5 vierkante meter laat iedereen aan boord genieten van de zon en schitterende vergezichten. Of van de maan en de sterren als de avond is gevallen.

 

Bagageruimte

Alles wat je wil mee op vakantie? Geen probleem! Met een inhoud van 455 liter is de bagageruimte van de 500L groot genoeg voor alle vakantiespullen voor jou en je gezin. En dankzijde in hoogte verstelbare Cargo Magic Space vloerplaat kun je de ruimte ook nog eens precies indelen zoals je wilt. Wil je je 500L als miniverhuiswagen gebruiken, dan kan dat ook: met de achterbank neergeklapt biedt hij een laadruimte van maar liefst 1480 liter.

Technologie

Infotainment

Kun je eigenlijk geen moment buiten je smartphone? Dan is het nieuwe Uconnect™ LIVE-systeem ideaal voor jou: na koppeling aan je smartphone heb je vanaf het scherm in het dashboard toegang tot allerlei handige apps die zijn aangepast voor veilig gebruik in de auto. Zoals eco:Drive™ dat je rijstijl analyseert en op basis daarvan praktische tips geeft om schoner en zuiniger te rijden. Of my:Car, waarmee je alle technische en andere nuttige informatie over je 500L kunt bijhouden. Ook kun je even je berichten op Facebook en Twitter checken, afstemmen op je favoriete radiostation via TuneIn, muziek streamen via Deezer of het laatste wereldnieuws volgen op Reuters. En als je kiest voor Uconnect™ met navigatie, kun je via TomTom LIVE-services actuele informatie opvragen over het weer, files en snelheidscontroles. Het Uconnect™ LIVE-systeem van de nieuwe 500L ondersteunt Apple CarPlay. Wat wil je nog meer?

 

Multifunctioneel stuurwiel

De belangrijkste Uconnect™-functies kun je eenvoudig bedienen met de bedieningstoetsen op het stuurwiel. Hiermee kun je ook de schermweergaven voor het infodisplay aanpassen. Vlot en gemakkelijk, zonder je handen van het stuur te hoeven nemen.

 

Apple CarPlay

Apple CarPlay is de makkelijkste en veiligste manier om je iPhone in de auto te gebruiken. Via speciaal voor veilig gebruik in de auto ontwikkelde apps geeft CarPlay je de mogelijkheid te bellen, berichten te beluisteren of versturen en je eigen muziek te selecteren vanaf het scherm in het dashboard. De belangrijkste functies van je telefoon kun je ook bedienen met Siri-spraakcommando's of de toetsen op het stuurwiel.

 

UconnectTM Radio Nav 

Het nieuwe Uconnect™ 7" HD NAV LIVE-systeem biedt naast alle andere Uconnect™ audio- en communicatiefuncties een geïntegreerd TomTom-navigatiesysteem. Met behulp van innovatieve functies als IQ Routes, dat gebruikmaakt van de grootste route-database ter wereld, en actuele TMC-verkeersinformatie berekent dit systeem de snelste route naar je bestemming. Het nieuwe HD-scherm ondersteunt handige nieuwe functies als spreiden en knijpen om de kaartweergave in of uit te zoomen.

 

Slimme achteruitrijcamera

Met de achteruitrijcamera behoort parkeerstress tot het verleden: zodra je de achteruitversnelling inschakelt, zie je op het Uconnect™-scherm in het dashboard haarscherp hoeveel ruimte je nog hebt. Handige hulplijnen in het beeld helpen je de 500L keurig op z'n plek te zetten.

Veiligheid

Veiligheid op topniveau

De 500L denkt aan het hele gezin. Daarom is hij standaard uitgerust met zes airbags: frontairbags voor de bestuurder en voorpassagier, twee zijairbags en twee gordijnairbags die ook de achterpassagiers beschermen. Voor nog meer veiligheid is ook een knieairbag voor de bestuurder verkrijgbaar.

 

Een co-piloot waar je op kunt vertrouwen

Iedereen ziet wel eens iets over het hoofd. Autonomous City Brake is echter altijd alert. Dit autonome noodstopsysteem bewaakt met behulp van een lasersensor de zone voor de auto en grijpt bij snelheden tot 30 km/h automatisch in wanneer een botsing dreigt.
Dat kan een hoop brokken schelen, vooral in de stad.

 

Stabiel karakter

Een kat die plotseling oversteekt? Vertrouw op je 500L! Dankzij de ESC-stabiliteitsregeling blijft hij bij plotselinge uitwijkmanoeuvres en gladheid bestuurbaar, terwijl de geïntegreerde remassistentiesystemen samen met de ABS-functie zorgen dat je veilig met volle kracht kunt remmen. De 500L is op alles voorbereid. Ook op de meest uitzonderlijke scenario's: zo beschikt hij standaard over ERM, een systeem dat over de kop slaan van de auto helpt voorkomen. Stoppen voor een onoverzichtelijke kruising boven aan de dijk? Met de 500L rij je vlot en soepel weer weg zodra het kan. Het systeem biedt daarnaast nog een reeks elektronische rijassistentiefuncties als ASR/MSR, Hill Holder en DST.

Overzicht

Fiat 500L

Testen
Twijfelt u nog? Test uw nieuwe Fiat voordat u hem koopt.
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.